Warning: Illegal string offset 'url' in /customers/4/3/2/kroppskonsulten.se/httpd.www/wp-content/plugins/plethora-featureslib/features/module/mediapanel/module-mediapanel.php on line 273
" class="full_width_photo " style="width: 100%;">

alla tjänster

Elitepaket

För mindre än en kaffe om dagen (28kr/dag)

9997 kr
20 behandlingar under 12 månader

Underhållspaket

Vårt mest eftertraktade packet

2977 kr
Vårt mest eftertraktade paket. Du får:
5 behandlingar under en 2 månaders period

Akutbesök

För dig med akut smärta.

730 kr
Vi hjälper dig till bästa möjliga vård.

Företagsmassage

Vi kommer och utför massage på plats på er arbetsplats. Vi kan ha bänk stående på plats i ett rum hos er om behov finnes. För mer information och offert maila oss: mats@tverinhealth.com

Kiropraktisk behandling för nacksmärta

Att behandla nacksmärta är omöjligt om man inte känner till orsaken till problemet. En kiropraktor använder diagnostiska tester och olika manuella undersökningar för att hitta källan till besväret. En lämplig behandlingsmetod bestäms efter en noggrann undersökning och efter patientens behov.

Det finns många komplexa strukturer i den mänskliga kroppen. Ryggraden är en av dessa och som är precis lika viktig som det är komplicerat. Funktionen den bland annat har är att skydda din ryggmärg som är utgångspunkten för varje nerv som går ut i din kropp. En leddysfunktion, även en så kallad subluxation, kan skapa ett tryck mot nerver som därefter kan påverka muskler på ett negativt sätt. Bland annat kan muskeln krampa ihop sig som kan kännas obekvämt och även smärtsamt. Detta är en viktigt försvarsmekanism som kroppen använder sig av för att skydda dig från ytterligare skador.

Tyvärr går många människor med leddysfunktioner obehandlade eftersom de är omedvetna om att de har dem. Ett vanligt förekommande scenario är att personer väntar ut smärtan i hopp om att den ska försvinna. Det finns vissa fall där denna metod fungerar, men det underliggande problemet är nästan alltid kvar. Om man blundar för problemet för länge, kan en operation kan vara det enda alternativet i slutändan.

Vanlig smärta vs. normal smärta

De flesta av oss skulle säga att smärta är vanligt. Smärta är så vanligt att vi tror att det är en standard i livet. I verkligheten är smärta i sig inte normalt. Det kan mycket väl vara vanligt, men det är verkligen inte normalt.

När du besöker en kiropraktor kommer du troligen att diskutera din tidigare och nuvarande sjukdomshistoria. Det är viktigt att du delar med dig av så mycket information som möjligt för att hjälpa kiropraktorn att förstå vad som händer i din kropp.

Om du vill ha mer information är du välkommen att kontakta oss.

  Orsaken till ländryggssmärta

  Det finns flera olika själ till ländryggssmärta, men några av de vanligaste orsakerna är; fetma, artrit, blodproppar och njursten. Den vanligaste orsaken för ländryggssmärta hos personer som söker kiropraktor är oftast på grund av en leddysfunktion, även en så kallas subluxation. En subluxation är när det skett en tryckförändring mellan ryggkotorna vilket kan leda till minskad nervfunktion.

  En kiropraktor är speciellt utbildade för att hitta avvikelser i ryggraden och korrigera dessa. Genom att avlägsna en föreliggande leddysfunktion kommer trycket att lätta mot nerverna och därmed minska smärta och öka funktionen i kroppen.

  Det är mycket troligt att smärtan kommer att förvärras innan det förbättras om det lämnas obehandlat. Det är synd, men mycket vanligt, att patienter besöker kiropraktorn efter att de väntat alldeles för länge med att påbörja behandling. En leddysfunktion kommer att orsaka en smärtspridning och skapa ytterligare problem på vägen. Ryggraden skyddar din ryggmärg som är kommunikatorn mellan hjärnan och resten av kroppen. Hjärnan och ryggmärgen utgör det mest värdefulla systemet i hela kroppen, nervsystemet.

  Om du vill ha mer information är du välkommen att kontakta oss.

   Symtom vid huvudvärk och migrän varierar mellan individer, allt från nacksmärta, ansträngda ögon, irritation, depression till hallucinationer. När en person upplever svår huvudvärk eller migrän vill de ofta undvika starkt ljus, höga ljud, får lätt yrsel, blir illamående och i vissa fall får personen kräkningar.

   Kiropraktik för huvudvärk

   Det händer ofta att kiropraktorer får hjälpa patienter med huvudvärk . En dysfunktion i ryggraden kan skapa ett tryck mot nervsystemet som kan kännas obekvämt, ge smärta, yrsel eller ge andra symptom. Genom att korrigera ryggraden och avlägsna trycket kan huvudvärken både minskas och försvinna helt. Alla vet att du går till tandläkaren för att förebygga karies, men det är inte lika vanligt för människor att tänka på en kiropraktor för att förebygga huvudvärk, migrän och andra tillstånd. Kiropraktorer hjälper dig och tar hand om nervsystemet.

   Kiropraktisk behandling

   Behandlingen din kiropraktor väljer beror främst på orsaken till din huvudvärk. När du påbörjar en behandling kommer din tidigare och nuvarande sjukdomshistoria att ses över och en omfattande undersökning kommer att utföras för att spåra källan till huvudvärken. Patienter spenderar ofta tusentals kronor varje år på att köpa Ibuprofen, Paracetamol, acetylsalicylsyra och andra läkemedel för att minska deras smärta. Dock kvarstår ett problem, orsaken till huvudvärken kvarstår.

   Om du vill ha mer information är du välkommen att kontakta oss.

    Vilka är de vanligaste skadorna efter en bilolycka?

    Tyvärr har många människor trott att de allvarligaste skadorna efter en bilolycka är omedelbart märkbara. Det finns en missuppfattning om att hög hastighet eller hårda kollisioner är de direkta orsakerna till allvarliga skador på kroppen. Det har visat sig att dessa två missförstånd är skälet till att stora antal skador inte får behandling efter bil kollisioner. Det är därför viktigt att förstå att flera olika skador kan uppstå efter många olika typer av kollisioner.

    Efter en bilolycka måste en person ha många faktorer i åtanke. Exempel på dessa är nackstödets placeringen i bilen, storleken på bilarna som var inblandade i kollisionen samt den hastighet som de färdades i före krocken. Alla faktorer spelar en viktig roll för att kunna utreda potentiella skador. Om du inte är beredd kan en så låg fordonshastighet som 6-8 kilometer i timmen leda till att huvudet och halsryggen utsätts för krafter på upp till 4,5 G. Detta anses vara gränsen för uppkomsten av en lättare whiplashskada. Även om skador som frakturer, sår, hjärnskakning och dislokationer är omedelbart märkbara kan andra former av skador på muskulatur, blodkärl och nerver inte märkas förrän efter flera månader eller år. Därför är det viktigt att du genomgår en fullständig utvärdering omedelbart efter din olycka med terapeuter som är bekanta med dessa skador.

    Hur kan kiropraktik hjälpa?

    Som tidigare nämnts är kiropraktorer en av de få primärvårdgivare som är specialiserade på behandling av rörelseapparaten. Precis som en person samråder med en hjärtspecialist för hjärtproblem söker många människor vård och råd hos kiropraktorer för belastningsskador. Whiplashskador anses vara en av de vanligaste skadorna efter bilolyckor. Om dragkrafterna är tillräckligt stora kan de töjbara och de passivt stabiliserande ligamenten och ledbanden som ligger intill ryggraden brista. För att ge strukturerna en chans att läka kan muskler i ryggen delvis kompensera viss instabilitet. Men detta håller inte i längden. Får du inte hjälp finns det en risk för att du med tiden kan utveckla artros i en skadad led. Med hjälp av undersökning kan dina reflexer och din känsel kontrolleras och om det finns tecken på instabilitet i ryggraden och utifrån den bedömning som görs får du råd om vilken behandling som passar dig.

    Om du vill ha mer information är du välkommen att kontakta oss.

     Sanningen är att de flesta skador på arbetsplatsen är överbelastningsskador. Den vanligaste av alla riskfaktorer i samband med arbete är repetitiva rörelser. Små uppgifter som sker eller utförs med dålig hållning skapar stora problem med tiden. Att vrida och vända medan man lyfter flyttlådor eller att kontinuerligt använda datormusen med dålig ergonomi är exempel på dessa. Man skulle kunna tro att det är det stora paketet som faller över dig som är riskabelt, men i själva verket är de små rörelserna som utförs varje dag som oftare skapar problem.

     Hur kan vårt team av kiropraktorer hjälpa?

     Vi arbetar för att hjälpa människor med skador eller besvär som ländryggssmärta och förslitningsskador så som karpaltunnelsyndrom som är en vanligt förekommande arbetsrelaterad skada. När ryggraden och lederna blir överbelastade kan det orsaka olika symptom och även medföra andra kompensatoriska skador.

     Ju tidigare du får ordentlig vård efter en arbetsskada desto lättare är det att göra en snabb återhämtning. Vi kan bedöma dig och hjälpa dig att förstå vad som behövs för att du snabbare ska kunna återhämta dig.

     Om du vill ha mer information är du välkommen att kontakta oss.

      Kiropraktik

      Är smärta och obehag symptom du måste hantera under din vardag?

      Är du trött på att leva med kronisk smärta och frågar dig själv “Vad ska jag göra?” Idag tar fler människor smärtstillande än någonsin förr. De stora läkemedelsföretagen vill att du ska tro att piller är det snabbaste och enklaste lösningen till problemet men det finns bättre sätt att förbättra din kondition utan att skada kroppen med droger. Kiropraktisk behandling har varit den ledande naturliga och icke-invasiva metoden för behandling av kroniska smärttillstånd under de senaste 100 åren.

      Hitta källan till problemet!

      I stället för att dämpa din smärta med giftiga kemikalier och sätta plåster på din skada, arbetar våra kiropraktorer med dig för att få din kropp tillbaka till sitt topp skick. Kiropraktik kan hjälpa dig att nå dina hälsomål och att uppnå bättre hälsa och vitalitet. Låt våra kiropraktorer ta hand om dig med hjälp av de senaste och bästa teknikerna och metoderna som finns idag. Kiropraktik är ett av det säkraste och mest naturliga verksamhetsområdet inom hälso- och sjukvård. En sundare kropp leder inte bara till fler år på ditt liv, men mer liv i dina år.

      BEHÖVER DU BOKA TID HOS KIROPRAKTORN?

      Ring 070 714 36 33 och få Top Quality behandling för dig och din familj